8/03/2018

Πρόστιμα 4 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Folli Follie

koutsolioutsoiΆμεσα αναμένεται και η παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς
Βαριά πρόστιμα σε μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, στελέχη της Folli Follie αλλά και στην ίδια την εταιρεία αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η συνεδρίαση για την υπόθεση...
που παραμένει ανοικτή από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, αναμενόταν εδώ και εβδομάδες, ωστόσο έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους, ώστε να τεθούν στη διάθεση της διοίκησης της Ε.Κ.
Άμεσα αναμένεται και η παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς, μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σημειώνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά, επισείει ποινές φυλάκισης, λόγω του ότι αφορά κακουργηματικές πράξεις.
Η κρίσιμη συνεδρίαση της Εποπτικής Αρχής ξεκίνησε το πρωί και οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάσει τα πορίσματα και τις εισηγήσεις των εποπτών της Κεφαλαιαγοράς και των νομικών συμβούλων. Πέραν της ίδιας της εταιρείας, το κατηγορητήριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει στραφεί και κατά περίπου 10 φυσικών προσώπων, τα οποία υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις του 2017. Καθώς όμως ο επίμαχος ισολογισμός χαρακτηρίστηκε πλασματικός, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του επιχειρηματικού ομίλου, το αδίκημα που τους βαρύνει είναι αυτό της χειραγώγησης της αγοράς, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου