7/09/2018

Επίσημη παραδοχή της Τουρκίας : Δώστε τους 8 για να πάρετε τους στρατιωτικούς σας

Στην επίσημη και γεμάτη κυνισμό παραδοχή ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραδώσει – με τις γνωστές συνέπειες- στον Ερντογάν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, προκειμένου να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που εδώ και...
4 μήνες κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης προχώρησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ.
Σε επιστολή του Τζονκάρ προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία». Στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος-μέλος της ΕΕ».
Σε άλλο σημείο της επιστολής ο Τζονκάρ κατηγορεί την Ελλάδα ότι αγνόησε τη διεθνή νομοθεσία κα τις σχέσεις καλής πίστης μεταξύ των δύο χωρών και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που αρνήθηκαν την έκδοση των 8 Τούρκων.
Ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων. Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους Τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.


alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου