6/05/2018

ΤΟΥΡΚΕ ΤΟΥΡΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» ΜΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…!!! ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

polemos-elladas-tourkiasΕλικόπτερο Σινούκ μετέφερε λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα της Τρίτης ομάδες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών για να εξασκηθούν στο Helocasting (ρίψη επιχειρησιακών λεμβών από το ελικόπτερο στη θάλασσα μαζί με τις ομάδες των βατραχανθρώπων) κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, το οποίο ουκ ολίγες φορές...
μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του HellasJournal, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλά από τα ελληνικά πλοία πλέουν στο Ανατολικό Αιγαίο από το πιο βόρειο σημείο του έως την πλέον νότια εσχατιά, επιδεικνύοντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ναυτοσύνης και αποτροπής. (Δείτε το βίντεο παρακάτω)
Ωστόσο, εκείνο που παρατηρείται είναι πως η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πέρασμα του χρόνου και με βάση τα σενάρια που έχει κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τόσο επιχειρησιακά όσο και επί χάρτου, μετατρέπει μια καθαρά ναυτική άσκηση σε διακλαδική μιας και στην άσκηση «Καταιγίδα» συμμετέχουν τόσο πολεμικά αεροσκάφη όσο και μέσα με προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Χαρακτηριστικό είναι πως στο πλαίσιο της άσκησης τις επόμενες ώρες θα γίνει άσκηση κατάδειξης στόχου από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων σε αεροσκάφη των Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι «ΑΕΛΑ», (Αξιωματικοί ελέγχου Αεροπορίας) θα συνομιλούν κωδικοποιημένα στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών ενώ με laser θα καταδεικνύουν τον στόχο στους ιπταμένους οι οποίοι θα τον βλέπουν και θα τον εγκλωβίζουν από τα 8 ναυτικά μίλια.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνεργασία πριν από έναν χρόνο και προς τα πίσω διεξάγονταν μια έως δυο φορές τον χρόνο.
Σαφές είναι και το μήνυμα που εκπέμπεται και από τον κατάπλου της φρεγάτας Ψαρά, στο νησί από το οποίο έχει πάρει το όνομά της θέλοντας να δείξει τους άρρηκτους δεσμούς του Πολεμικού Ναυτικού με τους νησιώτες μας, κυρίως των απομακρυσμένων νησιών.
http://www.makeleio.gr/εξωφυλλο/τουρκε-τουρκε-εισαι-εδω-τα-βατραχια/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου