6/26/2018

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΈΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΌΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… «ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». (BINTEO)

the25-ole1Αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό. Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο...
έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη».
Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.
Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.
Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα αυτοκόνητο. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.
Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε πριν τις 9 σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή και Αγγελάκη, μετά την απόπειρα των αστυνομικών να προχωρήσουν σε προσαγωγές αυτών που συμμετάσχουν στα επεισόδια. Οι αστυνομικοι προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.
Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στα πάρκα και στα γύρω στενά και από εκεί προσπάθησαν να εισβάλλουν από κάθε σημείο στους χώρους της ΔΕΘ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων.
Από τις 8 το απόγευμα είναι κλειστή ολόκληρη οι Τσιμισκή και οι γύρω δρόμοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα επεισόδια συμμετέχουν τουλάχιστον 1.000 άτομα.
Όσον αφορά τους ομιλητές, η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να φυγαδευτούν, καθώς έξω από τις κύριες εξόδους, η κατάσταση ήταν τεταμένη.
Μία ακόμη σύλληψη διαδηλωτή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα από αστυνομικούς των ΜΑΤ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για νεαρό άτομο, που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώνονταν για αρκετές ώρες έξω από τη ΔΕΘ, όπου διεξαγόταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ακολουθεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου