5/06/2018

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΣΚΑ. ΑΦΙΣΕΣ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ [ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]150516-anarxikoi11«Μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους» αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου οι άγνωστοι που κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης.
Οι άγνωστοι αναφέρουν επίσης ότι...
«νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές» και σημειώνουν στην αφίσα / μανιφέστο τους με την απειλή: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!
Οι απειλές εκτοξεύονται με αφορμή τον αγώνα δρόμου «OΠΑ Run» που διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές φοιτητές αλλά και κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που θέλουν να δουν τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας να αποκτά ξανά ζωή μετά από χρόνια απαξίωσης και ερήμωσης.
Την αφίσα- μανιφέστο υπογράφει το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ» που στεγάζεται μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό στο Πεδίον του Άρεως σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την καταγγελία που έκαναν 400 απεγνωσμένοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων – η οποία στάλθηκε και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών – και περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την τραγική κατάσταση που βιώνει η ιστορική γειτονιά.
Στην καταγγελία τους οι κάτοικοι αναφέρονται στην παγιωμένη πλέον πρακτική της «απαγόρευσης» εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια που οδηγεί σε γκετοποίηση και δημιουργία ενός «αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας» που επηρεάζει όλες τις γύρω περιοχές. Σημειώνουν, επίσης την απομάκρυνση των κρατικών φορέων από την περιοχή και την στοχοποίηση μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Με λίγα λόγια καταγγέλλουν την απουσία της Αστυνομίας με ευθύνη του υπουργού Ν. Τόσκα που επιτρέπει να απειλούνται Έλληνες που απλά ζητούν το αυτονόητο και έχει αφήσει το κέντρο της Αθήνας στο γκέτο των Εξαρχείων.
Αυτή είναι η επίμαχη αφίσα:
apeiles-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου