5/04/2018

Ο γιός του Τούρκου που συνελήφθη στις Καστανιές…ζητά και τα ρέστα!

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, επέβαλε η Εισαγγελία Ορεστιάδας στον Τούρκο υπήκοο, Μουσά Αλερίκ, για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ο Μουσά Αλερίκ, βρέθηκε αντιμέτωπος με την...
ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, μετά τη χθεσινή σύλληψή του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καστανέων, με μηχάνημα έργου του δήμου Αδριανούπολης (JCB ).
Στην απολογία του στον εισαγγελέα Ορεστιάδας υποστήριξε ότι μπήκε στην πλευρά της Ελλάδας χωρίς να το καταλάβει οδηγώντας ένα σκαπτικό μηχάνημα και ότι δεν αντιλήφθηκε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους έλληνες στρατιωτικούς για να σταματήσει.
Μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα ο συνήγορός του άσκησε έφεση, για την εκδίκαση της οποίας ο καταδικασθείς θα επανέλθει όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διοικητικές διαδικασίες της απέλασης, ενώ έχει κατασχεθεί το μηχάνημα έργου με το οποίο πέρασε παράνομα τη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας.
Ο Μουσά Αλερίκ μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου και αναμένεται να παραμείνει έως και την απέλασή του.

Ζητούν και τα ρέστα…

Για την υπόθεση της σύλληψης του τούρκου υπηκόου, Μούσα Αλερίκ, στις Καστανιές Έβρου μίλησε στα τουρκικά ΜΜΕ ο γιος του, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Έλληνες συνέλαβαν τον πατέρα του ως αντίποινα για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Την ώρα που ο Μουσά Αλερίκ κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια Ορεστιάδας, ο 21χρονος γιος του έκανε δηλώσεις για την υπόθεση στην τουρκική ιστοσελίδα haberler.
«Γνωρίζω ότι, πριν από έναν μήνα, έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν τα τουρκικά σύνορα και συνελήφθησαν. Νομίζω ότι έπιασαν τον πατέρα μου στην Ελλάδα ως αντίποινα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ονούρ Αλερίκ.
Στο άκουσμα της ποινής του πατέρα του, ο Ονούρ Αλερίκ υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχείς, είναι μία χαρούμενη κατάσταση, θεού θέλοντος θα επιστρέψει στη χώρα μας».
Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της σύλληψης, ο ίδιος υποστήριξε νωρίτερα πως μόλις σταμάτησαν τον πατέρα του στα σύνορα οι έλληνες στρατιώτες, τον πήρε τηλέφωνο και έτρεξε αμέσως κοντά του. Περίμεναν εκεί για μισή ώρα μέχρι να έρθει η ελληνική αστυνομία και μετά τον πήραν.
«Δεν μπορούσα να παρέμβω. Δεν με άφησαν να πλησιάσω τα σύνορα. Έφυγε μπροστά από τα μάτια μου. Ήταν πολύ λυπημένος, το είδα στο πρόσωπό του. Άλλωστε έχει πίεση και ταχυκαρδία. Φοβήθηκε» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου