5/07/2018

Λεηλασία στο Δήμο Σουφλίου στα κατασχεμένα αυτοκίνητα του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης (ΦΩΤΟ)

Σε προστατευόμενο , περιφραγμένο χώρο χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης , ως θαύμα εγένετο λεηλασία.
Στο Δήμο Σουφλίου, έδρα του Συνοριακού τμήματος Σουφλίου , στα πλαίσια των...
καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας, που κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της, κατάσχονται οχήματα τα οποία βαραίνουν ζητήματα νομιμότητας , παράνομων πράξεων κτλ.
Τα κατασχεμένα αυτά οχήματα παραμένουν στο χώρο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια , ο αριθμός των οχημάτων να είναι πραγματικά τεράστιος και ο χώρος στάθμευσης του δήμου, πίσω απο την κεντρική οδό της πόλης αλλα και ο γύρω χώρος να ασφυκτιά .
Όλο αυτό δημιουργεί προβλήματα στάθμευσης στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης . Αίτημα χρόνων να μετακινηθούν από εκεί αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει . Να όμως που δόθηκε μια λύση απο το Δήμο Σουφλίου και αρκετά οχήματα το φθινόπωρο του 2017 μεταφέρθηκαν σε φυλαγμένο και καλά περιφραγμένο χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του αναπινηστηρίου.
Φωτογραφίες τον Οκτώβριο του 2017.
Σε λιγότερο απ ένα χρόνο όμως, παρατηρείται πλήρης λεηλασία των οχημάτων . Η διαφορά στην κατάσταση των οχημάτων είναι περισσότερο απο εμφανής . Τα οχήματα έχουν καταστραφεί τελείως αφού τους έχουν αφαιρεθεί απο πόρτες και φανάρια μέχρι προφυλακτήρες και μηχανολογικός εξοπλισμός . Το πλιάτσικο στο χώρο θα μπορούσε να έχει γίνει από διάφορους επιτήδειους , από σπείρες κλεφτών και από οποιονδήποτε θα μπορούσε να προβεί σε τέτοιες παράνομες πράξεις .
Τα ερωτήματα όμως είναι τα εξής .
Η λεηλασία στα οχήματα έγινε σταδιακά . Κάθε φορά και διαφορετική η όψη των οχημάτων , κάθε φορά ξηλώνονταν και αφαιρούνταν και από κάτι . Περίεργο να επαναλαμβάνεται μια παράνομη πράξη ξανά και ξανά χωρίς καμιά αντίδραση από τη δημοτική αρχή ..
Δεύτερη μεγάλη απορία είναι ότι ο χώρος δεν είναι από πουθενά παραβιασμένος.
Απο το λουκέτο μέχρι τα συρματοπλέγματα μέχρι τις συρόμενες εισόδους , δεν παρατηρείται καμια απολύτως παραβίαση . Τι πραγματικά συμβαίνει ; Άνοιξαν τούνελ οι δράστες και κύριοι μπαίνουν κύριοι με κλοπιμαία φεύγουν; Τα μεταφέρουν από αέρος με ελικόπτερα ; Ένας χώρος χωρίς παραβίαση, από ποιον και πως τελικά παραβιάζεται και έχει λεηλατηθεί; Ο Δήμος τι εξηγήσεις έδωσε ή θα δώσει στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης και στο Υπ. Δημόσιας Τάξης που έχουν την ευθύνη τους; Με ποια νόμιμη διαδικασία μεταφέρθηκαν σε εκείνο το χώρο και με ποια εχέγγυα και απο τος δυο πλευρές ; Είναι ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων και ελπίζουμε να δοθούν κυρίως απο την πλευρά του δήμου, που σε δικό του περιφραγμένο χώρο ανέλαβε την ευθύνη της φύλαξης των κατασχεμένων οχημάτων .
Βελισσάριος Λένορμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου