5/02/2018

Στείλαμε 42 μηνύματα στις Τουρκικές αρχές για θέματα μεταναστών και απάντησαν…σε 1 !!!

Ελλάδα και Τουρκία είχαν συμφωνήσει στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, κάθε φορά που θα εντοπίζουν άτομα να έχουν περάσει τα σύνορα, να ανταλλάσσουν sms στα οποία θα αναφέρουν τις συντεταγμένες εντοπισμού των ατόμων. Τον Μάρτιο η χώρα μας έστειλε  49 μηνύματα και η Τουρκία απάντησε μόνο σε 1, ενώ τον Ιανουάριο η Ελλάδα είχε στείλει...
102 μηνύματα και η γειτονική χώρα είχε ανταποκριθεί μόλις στα 14.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cnn.gr λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί πλέον, η ΕΛΑΣ στέλνει άμεσα σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη πάνω από 50 αστυνομικούς για να ενισχύσουν τις περιπολίες αν και η ελληνική πλευρά γνωρίζει πολύ καλά ότι η γειτονική χώρα έχει αντικαταστήσει, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, την αντίστοιχη υπηρεσία φύλαξης συνόρων με τη στρατοχωροφυλακή ενισχυμένη με αξιωματικούς της ΜΙΤ.
Το αρχηγείο της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει τοποθετήσει 60 κάμερες ακόμη κατά μήκος των συνόρων, οι οποίες – μαζί με αυτές που υπάρχουν ήδη – θα στέλνουν απευθείας εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, στο κέντρο ελέγχου συνόρων που έχει έδρα την Κατεχάκη.
Υπολογίζεται ότι στην Τουρκία αυτή τη στιγμή περιμένουν 4,5 εκ Σύριοι και 190.000 Αφγανοί, να περάσουν στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου