3/26/2018

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Έβρο: Άνοιξαν θυροφράγματα, επιφυλακή μην σπάσουν τα αναχώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στον Έβρο: Άνοιξαν θυροφράγματα, επιφυλακή μην σπάσουν τα αναχώματα (ΒΙΝΤΕΟ)Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται η Αντιπεριφέρεια, η Πολιτική Προστασία, οι δήμοι, ο στρατός, η αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι άλλες υπηρεσίες στον Έβρο, αφού η στάθμη του ποταμού Έβρου αυξάνεται επικίνδυνα, σε κάποια σημεία έφτασε και ξεπερνάει τα όρια συναγερμού και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα αναχώματα.

Χθες το απόγευμα πάρθηκε απόφαση να...
ανοίξουν τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίοιυ, όπου η στάθμη των νερών του ποταμού Έβρου ξεπέρασε τα όρια συναγερμού φτάνοντας στα 5.88 μέτρα (όριο συναγερμού 5.80). Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, για να μην σπάσουν τα αναχώματα και προκληθούν τεράστιες καταστροφές πήρε τηνν συγκεκριμένη απόφαση μετά από σύσκεψη επιτόπου με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Βενετίδη και άλλους αρμόδιους.

ΠΥΘΙΟ: Τεχνητή πλημμύρα μην σπάσουν τα αναχώματα

Η κατάσταση πλέον παρακολουθείται στενά, αφού σιγά σιγά οι όγκοι νερού, παρά την τεχνητή πλημμύρα που έγινε στο Πύθιο σε εκτάσεις 5.000 στρεμμάτων, εκτόνωσε κάπως την στάθμη. Όμως μεταφέρεται το πρόβλημα στη νότια πλευρά του νομού, στην περιοχή των Φερών και του Πετάλου, όπου επίσης οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την Προεδρία του κ.Πέτροβιτς και πάλι για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αν χρειαστεί νέες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου