8/01/2017

Πρόστιμα στα "smartphone zombies" έως και $ 99

Picture
  • Πρόστιμα στους πεζούς που χαζεύουν τα κινητά τους την ώρα που διασχίζουν το δρόμο
  • Το μέτρο αποσκοπεί στον περιορισμό των ατυχημάτων
​Η πρωτεύουσα της Χαβάης, η Χονολουλού, θα απαγορεύσει στους πεζούς να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους ενώ διασχίζουν το δρόμο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν...
τους θανάτους και τους τραυματισμούς από το «αποσπασματικό περπάτημα».

Η Χονολουλού είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στις ΗΠΑ που θα εφαρμόσει μια τέτοια απαγόρευση η οποία στοχεύει στην προστασία των "ζόμπι smartphone".

"Κατέχουμε την ατυχή διάκριση να είμαστε η πόλη με τους περισσότερους πεζούς που πλήττονται στις διαβάσεις, ειδικά οι ηλικιωμένοι μας, από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη πόλη του νομού", δήλωσε ο δήμαρχος της Χονολουλού Κίρκ Κάλντγουελ.

Οι πρώτοι παραβάτες θα λάβουν πρόστιμο που κυμαίνεται από 15 έως 35 δολάρια, ενώ οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους 99 δολαρίων.

​Ο σχετικός νόμος περί υπογράφηκε από τον Caldwell την Πέμπτη και θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Οκτωβρίου όταν το δημοτικό συμβούλιο περάσει το νομοσχέδιο 7-2.

Ορισμένα μέλη του συμβουλίου σχολιάζοντας αυτόν τον νέο κανόνα, χαρακτηρίζουν υπερβολική τη ρύθμιση.

"Καταργήστε αυτό το ενοχλητικό νομοσχέδιο, παρέχετε περισσότερη εκπαίδευση στους πολίτες σχετικά με την υπεύθυνη χρήση ηλεκτρονικών και επιτρέψτε στις αρχές επιβολής του νόμου να επικεντρωθούν σε μεγαλύτερα ζητήματα", δήλωσε ο Ben Robinson σε γραπτή δήλωση στο συμβούλιο, αναφέρει το Reuters.

«Μερικές φορές εύχομαι να μην υπήρχαν νόμοι που θα έπρεπε να περάσουμε - να υπερίσχυε η κοινή λογική», είπε ο Caldwell, «αλλά μερικές φορές, αυτή η κοινή λογική λείπει».

"This is our world" του Steve Cutts:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου