8/10/2017

Συμβαίνει τώρα...

Picture
Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον παγκόσμιο ιστό αποφάσισε να αναβαθμίσει τις κατευθυντήριες γραμμές της για τους ποιοτικούς κανόνες
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της G@@gle θέλουν να...
στοχεύουν ιστότοπους, συνολικά ή συγκεκριμένα άρθρα, που θεωρούνται συνωμοσιολογικά και δεν είναι σύμφωνα με τις επίσημες επιστημονικές και πολιτικές θέσεις. 

Με λίγα λόγια, ο Όργουελ που έχει ήδη αρχίσει να φέρνει γύρες στον τάφο του, μπορεί και να σηκωθεί! Πως άραγε να νιώθει μια ψυχή που έχει προειδοποιήσει τον κόσμο όλου του πλανήτη για τα επερχόμενα, έγινε best seller, αλλά ο κόσμος δεν ξεσηκώθηκε;

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που δίνουν στον γίγαντα της εύρεσης τόσο μεγάλο έλεγχο της ελεύθερης ροής πληροφοριών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Οι κατευθυντήριες γραμμές καθοδηγούν τους κριτές να αντιμετωπίσουν άμεσα τις "αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας" ψάχνοντας για μια πηγή που τους "κατέρριψε", αναφέρει ο The Sem Post [1].

​Το Post δήλωσε ότι οι κανόνες δεν στοχεύουν συγκεκριμένα και δεν κυνηγούν όλες τις ιστοσελίδες «θεωριών συνωμοσίας», αλλά μόνο εκείνες που παρουσιάζουν μια «θεωρία συνωμοσίας ως πραγματική πληροφορία χωρίς βάση».

Ίσως τώρα καταλαβαίνετε ακόμα καλύτερα για ποιο λόγο τα Ελληνικά Χόαξες και το θυγατρικό τους φακτ-τσέκερ φιλοδοξούν να αναγνωριστούν ως επίσημος μπάτσος του ελληνικού διαδικτύου. Ό,τι θα "καταρρίπτεται" εκεί, θα ειδοποιείται η G@@gle για να το χαρακτηρίσει μη επιστημονικό, αβάσιμο και θεωρία συνωμοσίας. Κλιματική Αλλαγή; Ναι!!! Πετάει ο γάιδαρος; Ναι!!!

Γιατί, η άλλη καινοτομία των νέων γραμμών, είναι η επέκταση τους και στα μη αγγλόφωνα ιστολόγια.

Ποιοι είναι οι εταιρείες πίσω από αυτή τη γενναία προσπάθεια για την αστυνόμευση της μηχανής αναζήτησης της G@@gle και ποιος παρακολουθεί τους παρατηρητές; Λοιπόν, σύμφωνα με το Search Engine Land [2] η εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με περισσότερους από 10.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στους Raters θα δίνονται αναζητήσεις για τη διεξαγωγή τους, από διάφορες αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στην μηχανή αναζήτησης". Καμία από τις εταιρείες με τις οποίες συνάπτει συνεργασία δεν κατονομάστηκε. Σύμφωνα με την ενότητα 7.10, η G@@gle συνεχίζει να σταυρώνει "αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας".

​Φυσικά, όπως ήδη γνωρίζουμε, παράλληλα δουλεύουν και οι αλγόριθμοι του φέις και των άλλων πλατφορμών - τα ρομποτάκια που "πιάνουν" λέξεις και ενεργά λινκς και πράττουν αναλόγως: στον πάτο του διαδικτύου, το ζήσαμε κι αυτό!

Οπότε, μην εκπλαγείτε αν δείτε γενικούς και αόριστους τίτλους από δω και πέρα, ή την χρήση μια νέας γλώσσας, τα 'αγγλικανικά', το αντίθετο δηλαδή του γκρίκλις. Ας τους κάνουμε λίγο πιο δύσκολη την δική τους ΄"αναζήτηση".

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πως σχολιάζει μια πολύ καλή αμερικανίδα ακτιβίστρια που έχει δικό της κανάλι στο γιου τιούμπ.

Το δωράκι μας για σήμερα είναι ολόκληρο το βιβλίο του Όργουελ για όσους νεότερους δεν το έχουν διαβάσει και το βρήκαμε στο διαδίκτυο στη βιβλιοθήκη του Αγιάσματος Βοΐου Κοζάνης. Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΏ

[1] thesempost.com/updated-google-quality-rater-guidelines-international-search-results-conspiracy-theories/
[2] searchengineland.com/library/google/google-search-quality-raters


web.allnewz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου