8/05/2017

Καταγγελία-σοκ από την Πυροσβεστική: Εμπρησμός η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη

PictureΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά.
Η εικόνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι...
αρκετά καλύτερη, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πλέον το μέτωπο δεν κινείται ανεξέλεγκτα. 
Στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 64 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά.

Αυτή τη στιγμή μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες αργά το μεσημέρι μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίγοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.

Όπως καταγγέλλεται επίσημα από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαο Μπαμπάκο οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου