8/02/2017

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!

Picture
Να έχεις συμμετάσχει σε Δ.Σ. οργανισμού όπου έχει στηθεί πάρτι εκατομμυρίων, να μην έχει αυτό επιπτώσεις για σένα, να σου δίνουν νέο πόστο, να μην σου αρέσει το νέο πόστο και να γκρινιάζεις, στη συνέχεια να απασχολείς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό οι οποίοι θα σε παρακαλούν να μην παραιτηθείς - ε, αυτό... μόνο στην Ελλάδα και στις πιο διεφθαρμένες τριτοκοσμικές χώρες!...
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, συνθέτης Διονύσης Τσακνής, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες της <Κ>, την παραίτησή του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επιχείρησε να μεταπείσει τον Διονύση Τσακνή και αναμένεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπάρχει κλίμα έντονης αντιπαράθεσης για τα ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και σημαντικών αποφάσεων για τις επιλογές της εταιρείας, ενώ ο κ. Τσακνής φέρεται να έχει διαφωνήσει έντονα με τον κ. Κωστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, ο οποίος έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Την ίδια στιγμή, στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος, αυτήν τη φορά από τον χώρο της τέχνης. Χθες, θόρυβο προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι επελέγη ο Χάρρυ Κλυνν για το Δ.Σ. της ΕΡΤ, ωστόσο αυτές διαψεύστηκαν στη συνέχεια.

Να θυμίσουμε ότι ο Διονύσης Τσακνής υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, όπου τα πορίσματα ελέγχου αποκαλύπτουν το επί ετών στημένο πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος των δημιουργών αλλά και φορολογουμένων. Εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε μέλη των ΔΣ της ΑΕΠΙ καθώς και σε συγγενείς τους, μισθοί χιλιάδων ευρώ, παράνομα δάνεια σε μέλη των ΔΣ, αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ αποκαλύπτεται σε πόρισμα ελέγχου εταιρίας.

Αυτά μόνο Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου