8/05/2017

Ο ρόλος της Ελλάδας στα σχέδια της Κίνας για οικονομικό και πολιτικό έλεγχο της Ευρώπης

Μεγάλες μετατοπίσεις και αλλαγές έχουν ήδη δρομολογηθεί στα παγκόσμια κέντρα πολιτικής και οικονομίας, σε ένα Μαραθώνιο απόκτησης σημαντικού ρόλου στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Τη στιγμή που ο Ντόλαντ Τραμπ εφαρμόζει μια νέα πολιτική που θέλει να μοιάζει ότι είναι κατά της Παγκοσμιοποίησης στην προσπάθεια να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Αμερικανικής ελίτ και, ενόσω η Γερμανία δείχνει να παίζει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη, η Κίνα χτίζει αργά και μεθοδικά το δικό της Δούρειο Ίππο, για πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Με την Ελλάδα, να της ανοίγει διάπλατα το δρόμο, μαζί με τη Σερβία..

 
Όσο κι αν είμαστε αγανακτισμένοι με τις ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας, καλό θα ήταν να σκεφτούμε ποιες είναι οι ανάλογες της Κίνας. Μια χώρα που κυβερνάται από ένα υποτιθέμενο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά παράλληλα γεννά δισεκατομμυριούχους, ενώ οι συνθήκες και μισθοί εργασίας, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κοινών θνητών, μακράν απέχουν από καθεστώς λαϊκής φροντίδας και δικαίου.

Εξάλλου το σοφιστικό "αλλάζουμε την Ευρώπη" που ακούμε τελευταία από διάφορα 'αριστερά' χείλη, κρύβει πολλές ερμηνείες, αφήνοντας πολλά περιθώρια χειροτέρευσης της κατάστασης της, της απόλυτης κινεζοποίησης.

Χτες στα ΜΜΕ προβλήθηκε ένα θέμα που ακουγόταν εδώ και καιρό. Αφορά στην βαλκανική διώρυγα των 650 χλμ. που θα διασχίζει Ελλάδα, Σκόπια και Σερβία καταλήγοντας στον Δούναβη, έναν ποταμόδρομο διευρωπαϊκής εμβέλειας, και από εκεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο:

Ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού»: Ο υδάτινος δίαυλος Δούναβη-Αξιού-Θεσσαλονίκης

Τι μπορεί να κρύβει αυτό το εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που θα μας το πλασάρουν ως "ανάπτυξη"; Εκτός από κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Σόρος -μια ανοικτή δίοδο μεταναστών στην Ευρώπη, γιατί, ποιος θα μπορεί να ελέγχει αυτό το ποτάμι στο σύνολό του;- ένα μεγάλο χτύπημα στην Ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι που επιθυμεί διακαώς και ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην λήψη αποφάσεων σχετικά με τις “μη δίκαιες εμπορικές πρακτικές από την Κίνα” και σκέφτεται να ενθαρρύνει τον Εμπορικό Εκπρόσωπο των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ ν’ αρχίσει μία ειδική έρευνα για αυτές τις κινεζικές πρακτικές σύμφωνα με νομοθεσία της δεκαετίας του ‘70 (1974 Trade Act’s Section 301). Ο Τραμπ θέλει δυο πράγματα: Να φρενάρει την οικονομία της Κίνας, αλλά όχι να την πλήξει εντελώς. Το φρένο να μπει στις ΗΠΑ. Από κει και πέρα, είναι ΟΚ αν ο κινέζικος δράκος επικρατήσει στην Ε.Ε. με την οποία έχει σοβαρότερο πρόβλημα λόγο ισχυρού ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει και το τι σκέφτεται η Ρωσία για όλα αυτά. Στα δικά μας μέσα ενημέρωσης συνήθως έρχεται η 'αμερικάνικη' άποψη, μέσω πρακτορείων και κατευθείαν αναπαράγεται, ή ακούμε τις απόψεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Τι λένε οι Ρώσοι -που παρότι είναι παρέα με την Κίνα στις BRICS διεκδικούν κι αυτοί μερτικό στην παγκόσμια διακυβέρνηση- για τις βλέψεις της Κίνας; Αλιεύσαμε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο από την pravda και σας το παρουσιάζουμε:
Η ΚΊΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΗ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΈΛΕΓΧΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
Εν ολίγοις, η Ελλάδα δίνει απλόχερα το πέρασμα για την επέλαση των Κινέζων στην Ευρώπη και την ανεξέλεγκτη πλέον δίοδο των μεταναστών, χαρά για τις Ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν φθηνό εργατικό δυναμικό, όπως η Γερμανία, αλλά η Μέρκελ δυσκολεύεται να το περάσει, λύπη για τις άλλες, που ήδη βρίσκονται σε χαμηλά εργατικά κόστη, όπως Ουγγαρία και Πολωνία, αλλά σε ανάπτυξη λόγω αυτού.

Τι κατάφερε ο Τσίπρας να πάρει από τις BRICS; Τίποτα. Γύρισε με άδεια χέρια και υποσχέσεις. Και μια υποχρέωση όπως φαίνεται, για να υλοποιηθούν ίσως στο μέλλον αυτές οι υποσχέσεις επενδύσεων και φθηνού δανεισμού: Άνοιξε την πόρτα για την Κίνα στην Ε.Ε.

Και μετά βλέπουμε. Αυτό που έχουμε ωστόσο δει μέχρι τώρα, είναι ότι οι εμπορικοί σύλλογοι απανταχού στη χώρα μας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κινεζικών εμπορικών καταστημάτων, εκεί που οι Έλληνες αγοράζουν τοξικά προϊόντα αφήνοντας τα ευρώ τους που θα καταλήξουν στο γερό στομάχι του δράκου.

Του δράκου που πληρώνει φθηνά τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους πολίτες του και τώρα τους αντικαθιστά με ακόμα πιο φθηνά χέρια, αυτά των ρομπότ. Του δράκου που κατάφερε να παντρέψει τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό και να γεννήσει ένα μπάσταρδο-τέρας που λέγεται νεοφεουδαλισμός και που τώρα όλοι θέλουν να... κλωνοποιήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου