8/23/2017

Απίστευτες λεπτομέρειες για τις παράνομες συνταγογραφήσεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Alexpoli.grΣάλο στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου αναφορικά με κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρούς, που προκάλεσε ζημία στο δημόσιο της τάξης των 2,5 εκ ευρώ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης, υπογράμμισε πως...
η έρευνα ξεκίνησε όταν αντιλήφθηκαν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας πως ο αριθμός των επιθεμάτων των κατακλίσεων που συνταγογραφούνταν αφορούσε πληθυσμό όσο… όλη η Ευρώπη!
Όταν ξεκίνησαν την διασταύρωση των στοιχείων αντιλήφθηκαν πως γιατροί από όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα επιθέματα κάποιας εταιρείας. Και επειδή ο ΕΟΠΠΥ για να δικαιολογήσει την χορήγηση του επιθέματος, χρειάζεται την ανάρτηση φωτογραφίας της κατάκλισης που έχει ο ασθενής, «βρέθηκε από την έρευνα πως οι γιατροί χρησιμοποιούσαν την ίδια φωτογραφία, την οποία προφανώς τους την είχε προμηθεύσει η εταιρεία», τόνισε ο κ. Αδαμίδης.
Όπως σημείωσε ο κ. Αδαμίδης το Δημόσιο θα διεκδικήσει μέσω Αγωγής τα χαμένα χρήματα πίσω στα ταμεία του, κυρίως από τις εταιρείες… ακόμα και με κατασχέσεις. Ευχαρίστησε τους ασθενείς που προέβησαν στις καταγγελίες, αλλά και το προσωπικό που στην συντριπτική του πλειοψηφία φιλότιμα κάνει το καθήκον του. Τέλος έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες πως με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα δεν θα περνούν στα αθέατα τέτοιου είδους κομπίνες, που να ζημιώνουν το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου