8/01/2017

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από γονείς και εκπαιδευτικούς για την κεραία στην Αλεξανδρούπολη

ΚΕΡΑΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΜετά τις έντονες διαμαρτυρίες των τελευταίων ημερών από τους κατοίκους, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Αλεξανδρούπολη για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μια ανάσα από σπίτια και σχολεία της περιοχής σειρά είχε η έκδοση ψηφίσματος.


Να θυμίσουμε πως...
την Παρασκευή 28 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη μπροστά από την οικοδομή όπου έχει τοποθετηθεί η κεραία.
Μετά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας γονείς και εκπαιδευτικοί αποφάσισαν με ψήφισμα πως συντάσσονται απόλυτα με τους κατοίκους της περιοχής για την άμεση απόσυρση της προαναφερόμενης κεραίας κινητής τηλεφωνίας καθώς και τη μη συμμετοχή των παιδιών στον αγιασμό του Σεπτεμβρίου στα σχολεία.
Διαβάστε την ανακοίνωση-ψήφισμα γονέων και εκπαιδευτικών:
«Εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη, δηλαδή δίπλα στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης.
Παρόλο που η τοποθέτηση της κεραίας έγινε με τη σχετική άδεια της Επιτροπής Ελέγχου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), εν τούτοις δηλώνουμε την ανησυχία μας, ότι η εκπομπή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των παιδιών μας, όσο και των περιοίκων, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να πιστοποιεί το αντίθετο.
Επιπρόσθετα υπάρχει επί αυτού, η σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εμπεριστατωμένες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με την επικινδυνότητα και τις βλάβες που προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία η εκπομπή τέτοιων κεραιών.
Συντασσόμαστε απόλυτα με τους κατοίκους της περιοχής:
1.    Υπέρ της άμεσης απόσυρσης της προαναφερόμενης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
2.    Τη μη συμμετοχή των παιδιών μας στον αγιασμό του Σεπτεμβρίου στα σχολεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου