8/04/2017

Ο Τούρκος έκρυβε στο λεωφορείο 6 Σύριους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (2-8-2017) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, οδηγός...
λεωφορείου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε αποκρύψει τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού
για απάτη  
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη.
Ειδικότερα, ο 40χρονος, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με 68χρονο ημεδαπό, προφασίστηκε τη δυνατότητα μεσολάβησής για την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής σύνταξης στη σύζυγο του 68χρονου και κατάφερε να τον εξαπατήσει, αποσπώντας από αυτόν, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου