7/04/2017

Πέθανε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Παύλος Ψωμιάδης

Απεβίωσε στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού ο φυλακισμένος για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια», Παύλος Ψωμιάδης μετά από υψηλό πυρετό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Ψωμιάδης υπέστη...
ανακοπή καρδιάς. Ήταν γεννημένος το 1939 και εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για το σκάνδαλο της «Ασπίς Πρόνοια». Είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2010.
Βίος και πολιτεία
Ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν ένας άνθρωπος που έζησε την άνοδο αποκτώντας μεγάλη δύναμη, αλλά η πτώση που ακολούθησε ήταν εκκωφαντική.

Κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία αλλά τελικά αυτή κατέρρευσε και ο ίδιος οδηγήθηκε στη φυλακή, μαζί με μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

Ήταν ένα φτωχό παιδί μεταναστών από τον Πόντο. Η οικογένειά του έμενε στα Ταμπούρια και ο ίδιος σε ηλικία 14 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει κλητήρας σε γνωστό πολυκατάστημα για να βοηθήσει την οικογένειά του και συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα σε νυχτερινό Γυμνάσιο.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Στην αρχή με τη σφαιροβολία όπου αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος. Στη συνέχεια στράφηκε στο καράτε shotokan,άθλημα στο οποίο είχε μαύρη ζώνη (1ο dan).

Το πρωί δούλευε, το απόγευμα πήγαινε γυμναστήριο και σε νυχτερινό σχολείο.Κατάφερε να εισαχθεί στην Πάντειο και παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει σε εταιρεία αντιπροσωπειών.

Το 1967 έγινε ασφαλιστής στην Αmerican Life. To 1969 μετακινήθηκε στην Ιnteramerican και το 1977 στην Ασπίς Πρόνοια. Εκεί ο ιδιοκτήτης της Ασπίς Πρόνοια, διέγνωσε τις ικανότητές του και την εργατικότητά του.

Το 1987 ο Π. Ψωμιάδης εξαγοράζει την Ασπίς Πρόνοια. Τη δεκαετία του 1990 επιδίδεται σε ένα μπαράζ εξαγορών και γιγαντώνει τον όμιλο της Ασπίς Πρόνοια.

Τα χρόνια περνούσαν και ο όμιλος μεγάλωνε όμως όλα αυτά κατέρρευσαν το 2009 οπότε και απέκτησε τον τίτλο του «Ελληνα Μέιντοφ».

Οι εποπτικές αρχές τού έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό απαιτώντας τον Σεπτέμβριο του 2009 να προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι δείκτες φερεγγυότητας. Τότε το κανόνι έσκασε.

Σε μία νύχτα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έβαλε λουκέτο στις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union ΑΕΓΑ και General Τrust ΑΕΓΑ, για να αποκαλυφθεί μια τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να μείνουν στον δρόμο 700 εργαζόμενοι και 227.000 ασφαλισμένοι με συνταξιοδοτικά και άλλα προγράμματα ζωής να αγωνιούν μέχρι και σήμερα για τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Το Δεκέμβριο του 2010 ήρθες η ώρα της φυλακής. Π Παύλος Ψωμιάδης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ασπίς Πρόνοια συνελήφθη αργά το βράδυ, στο σπίτι του στο Χαλάνδρι μετά από ένταλμα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου