7/05/2017

Χρειάζονται 15 εκ ευρώ για να λυθεί το πρόβλημα με το νερό στο Διδυμότειχο – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Alexpoli.grΟύτε 4 –περίπου όσα είναι τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί- ούτε 5, ούτε 10, αλλά 15 είναι τα εκατομμύρια που χρειάζονται για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Διδυμοτείχου σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη.

Οι συχνές διακοπές νερού έχουν...
προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, γίνονται έργα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Πατσουρίδης, αναφερόμενος στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετώπισαν το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Πατσουρίδης αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα έργα βελτίωσης της ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ. Το πρώτο από αυτά, που αφορά τα χωριά Πυθίου και Ρηγίου εκτελείται ήδη, ενώ σε δέκα ημέρες αναμένεται η δημοπράτηση του δεύτερου, για τη βελτίωση της ύδρευσης σε Μάνη, Σιταριά, Ελληνοχώρι, Καρωτή, Λαγό και Θυρέα. Θα ακολουθήσει σύντομα, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, η δημοπράτηση του τρίτου έργου, που θα γίνει στην πόλη του Διδυμοτείχου και στους οικισμούς της.

«Δεν είναι αληθές αυτό που ακούστηκε ότι δεν έχουμε μελέτες και ότι καθυστερούμε στις “ωριμάνσεις”. Και μελέτες “ωριμάσαμε” και ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα πετύχαμε», σημείωσε ο κ. Πατσουρίδης.

Όσον αφορά τα έντονα προβλήματα των τελευταίων ημερών, παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, και απέδωσε την ανεπαρκή υδροδότηση σε αλλεπάλληλες θραύσεις στο κεντρικό δίκτυο.

«Παραλάβαμε το 2011 μία προβληματική κατάσταση, την οποία επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε με έργα βελτίωσης, αφού εάν θέλουμε να λύσουμε οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης στον δήμο Διδυμοτείχου, χρειαζόμαστε 15 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ Πατσουρίδης στις δηλώσεις του.
  

alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου