6/12/2017

Για “δειλία κατηγορεί ο Ντ. Τραμπ τον πρώην διευθυντή του FBI

Alexpoli.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για “δειλία” επειδή διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης σημειώσεις που αφορούσαν τα όσα συζητούσαν μεταξύ τους στις συναντήσεις τους.

“Πιστεύω ότι... οι διαρροές του Τζέιμς Κόμεϊ θα είναι πολύ πιο σημαντικές απ’ όσο θα πίστευε κανείς. Παντελώς παράνομες; Πολύ «άνανδρο»” έγραψε ο Τραμπ σε ένα μήνυμά του στο Twitter που θα μπορούσε να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους.
Την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Κόμεϊ ότι ψεύδεται, μία ημέρα αφού εκείνος κατέθεσε στη Γερουσία ότι ο Τραμπ του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα που διεξαγόταν σε βάρος του συμβούλου του, στρατηγού Μάικλ Φλιν, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που αφορούσε την ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές.
Στην κατάθεση αυτή ο Κόμεϊ παραδέχτηκε ότι διέρρευσε στον Τύπο, μέσω ενός φίλου του, σημειώσεις που αφορούσαν ορισμένα από τα ραντεβού του με τον Τραμπ. Στην ομολογία αυτή βασίστηκε ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου για να απειλήσει τον πρώην διευθυντή του FBI με μήνυση. Όπως και ο Τραμπ σήμερα, πολλοί συνεργάτες του τις προηγούμενες ημέρες κατήγγειλαν τον Κόμεϊ για “δειλία” επειδή χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του φίλου του για να φτάσει στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου