6/18/2017

Οι ανεξάρτητοι εθελοντές Αλεξανδρούπολης κινητοποιήθηκαν για τον μικρό Βαγγέλη

Alexpoli.grΜεγαλείο ψυχής έδειξε για άλλη μια φορά η ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών της Αλεξανδρούπολης. Μια ομάδα μόνο με διαδικτυακή οργάνωση (γκρουπ στο fb) καταφέρνει κάθε φορά να δείχνει ότι η ψυχή και η αγάπη δε χρειάζονται ούτε “αφεντικά” ούτε πολύ πολύ διαφήμιση, ούτε κραυγές…ούτε και δημοσιότητα. Κινούνται σε...
χαμηλούς τόνους, δημοσιεύοντας στο γκρουπ τους τα πάντα ξεκάθαρα, οργανώνονται και δρουν….άμεσα, γρήγορα και με σεμνότητα.

Αυτή τη φορά η ομάδα συγκέντρωσε χρήματα για τον μικρό Βαγγέλη. Ο μικρός Βαγγέλης, σε ηλικία 2 ½ ετών (Μάρτιος 2014), διαγνώστηκε με Νευροβλάστωμα σταδίου IV , μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Από τότε και μέχρι σήμερα παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να βγεί νικητής. Στο fb οι γονείς και οι φίλοι της οικογένειας άρχισαν καμπάνια για να βρεθούν τα χρήματα να σωθεί η ζωή του παιδιού. Χιλιάδες πολίτες ανά την Ελλάδα κινητοποιήθηκαν. Δε θα μπορούσε να μη κινητοποιηθεί ο ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα μόλις σήμερα που η ομάδα κατέθεσε τα χρήματα για το παιδί… ανακοινώθηκε από τους γονείς ότι οι 500.000 ευρώ που απαιτούνταν…μαζεύτηκαν!
Εμείς σήμερα θα αναφέρουμε τα ονόματα των ιδρυτών της ομάδας ανεξάρτητων εθελοντών μιας και πρόκειται για τρεις υπέροχες γυναίκες με μεγάλη καρδιά.

Ζέτα Γκούσκου
Ουρανία Ντραμουντάνη
Σοφία Χοστολίδου

Παρακάτω το μήνυμα των γονιών του μικρού Βαγγέλη:

Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε την αγάπη που μας προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες, στον αγώνα που κάνει ο μικρός μας Βαγγέλης, προκειμένου να μεγαλώσει όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου. Το ποσό που χρειάζεται για τη νοσηλεία του Βαγγέλη στο Memorial των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν θα βρούμε ποτέ τα λόγια για να σας εκφράσουμε όπως σας αξίζει, από τα πιο βαθιά σημεία της καρδιάς μας αλλά και της ψυχής μας, το ευχαριστώ που παλεύετε μαζί μας.

Μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας σε οτιδήποτε. Αυτή η πελώρια ανταπόκριση όμως τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά μας έδωσε ξανά πίστη. Πίστη στον ίδιο τον άνθρωπο και τι μπορεί να κάνει για τον συνάνθρωπο του.

Από τον πιο ανώνυμο, έως τον πιο επώνυμο. Από τον πιο κοντινό μας φίλο, έως τον πιο μακρινό ομογενή στην άκρη της γης, σας είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Ο Βαγγέλης ξεκινά τώρα το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Memorial για να λάβει την πειραματική θεραπεία του και θα παραμείνει στις ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο. Μαζί του και εμείς, που πλέον έχουμε κάνει σπίτι μας, τα νοσοκομεία και τις πόλεις του κόσμου που φιλοξενούν το παιδί μας, έχοντας χάσει τα πάντα από την ζωή που είχαμε.

Απλά αυτή τη φορά, δεν θα είμαστε μόνοι. Νιώθουμε την παρουσία σας δίπλα μας και είμαστε χίλιες φορές πιο δυνατοί. Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους.

Στέλιος Ελευθεριάδης & Δήμητρα Βογιατζή

alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου