6/18/2017

Ο Έλληνας που έγινε «δάσκαλος της χρονιάς» επειδή ήταν γκέι

Είναι ο δάσκαλος της χρονιάς στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Γιαννόπουλος, επειδή δηλώνει γκέι

 

Το επίτευγμά του δεν αφορά στη διδασκαλία, αλλά αυτό που τον έκανε διάσημο στο διαδίκτυο, είναι η...
«γενναία στάση», όπως την χαρακτήρισαν, μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια.

Όταν ο Γιαννόπουλος έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο ως τιμή για την διάκρισή του στην πολιτεία του, επέλεξε να δηλώσει στον πρόεδρο την ταυτότητά του, ως μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤ. Φόρεσε μια κονκάρδα με το ουράνιο τόξο, σύμβολο της κοινότητας αυτής και πήρε μαζί του μια βεντάλια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και τότε ο Νίκος Γιαννόπουλος είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook μια ομαδική φωτογραφία όλων όσοι είχαν πάει τότε στον Λευκό Οίκο, αλλά και μια προσωπική του, απέξω.

Την περασμένη εβδομάδα όμως δημοσιοποιήθηκαν οι επίσημες φωτογραφίες του Λευκού Οίκου, που απεικονίζουν τους βραβευμένους δασκάλους, έναν – έναν με το προεδρικό ζεύγος. Αυτή η φωτογραφία του Νίκου Γιαννόπουλου με τους Τραμπ είναι που έχει γίνει viral. Ο δάσκαλος του Λονγκ Άιλαντ επέλεξε μια στάση που δηλώνει όλα όσα πιστεύει: Άνοιξε την βεντάλια του και χαμογέλασε στο φακό.

Στην πρώτη του ανάρτηση , ο Νίκος Γιάννοπουλος είχε δηλώσει ότι φόρεσε την καρφίτσα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την κοινότητα LGBTQ που τον διδάσκει να είναι υπερήφανος, τολμηρός και υπερήφανος για την ταυτότητά του – ακόμα και όταν οι συνθήκες το κάνουν τόσο δύσκολο. Και έφερε μαζί του τη βεντάλια για να γιορτάσει τη χαρά και την ελευθερία της μη συμμόρφωσης με το φύλο.

Ο ίδιος λέει ότι ο Τραμπ το διασκέδασε όταν  άνοιξε τη βεντάλια του για την επίσημη φωτογραφία. «Κάντο οπωσδήποτε» τον ενθάρρυνε ο πρόεδρος. Μάλιστα ο Τραμπ του είπε ότι ήταν «πολύ κομψός» με τη βεντάλια του.

Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε όταν κάθε φορά που θα σκέφτεται την ημέρα που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αμερικής, «δεν θα θυμάται το άτομο που καθόταν στο γραφείο». Θα θυμάται τους μαθητές που έχει διδάξει και τους άλλους δασκάλους που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

Είναι ολοφάνερο ότι η εκπαίδευση έχει υποστεί παγκόσμια το καπέλωμα της ελίτ που θέλει κοινωνίες χωρίς φύλο, χωρίς ήθος και, πάνω απ’ όλα, που δεν θα γεννούν άλλα παιδιά. Sex only for pleasure…

www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου