6/20/2017

Με λακκούβες στους δρόμους για μια ακόμα τουριστική περίοδο η Σαμοθράκη. Ευθύνες στην Περιφέρεια…

Alexpoli.grΤο καλοκαίρι έφτασε, η Σαμοθράκη περιμένει τους επισκέπτες αλλά έχει μείνει με τραγικές λακκούβες στο τμήμα του οδικού δικτύου που είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Μιλώντας στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Βίτσας δέχτηκε...
παράπονα ακροατών για κάποιους δρόμους που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Απαντώντας ο κ. Βίτσας είπε ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και φαίνεται πως η αποκατάσταση έχει κολλήσει κάπου μεταξύ γραφειοκρατίας, εργολάβων και χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr υπάρχουν δυο έργα που δεν έχουν γίνει για το νησί σχετικά με τους δρόμους. Το ένα έχει κολλήσει καθώς δεν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση των δρόμων και το δεύτερο αφορά ένα ποσό 400.000 που θα έδινε η Περιφέρεια για τους δρόμους της Σαμοθράκης και το οποίο… ακόμη αγνοείται.

Το καλοκαίρι βέβαια έχει αρχίσει και το νησί αναμένει τους επισκέπτες του… Μάλιστα η περίοδος φέτος ξεκίνησε δύσκολα καθώς όπως μας λένε κάτοικοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Σε επικοινωνία μας με την Π.Ε Έβρου, προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη του νήματος για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με όσα μας ειπώθηκαν, το πρώτο σκέλος, δηλαδή αυτό της εργολαβίας είχε μεγάλες καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση με αποτέλεσμα ο εργολάβος να πληρώνεται τμηματικά και το έργο να προχωρά…. με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα χρήματα έχουν πλέον καταβληθεί και μέχρι αρχές Ιουλίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης αυτής με τις 400.000 ευρώ βρίσκεται επίσης σε διαδικασία επεξεργασίας και αναμένεται να περάσει από το ελεγκτικό σύντομα για να προχωρήσει.

Από την πλευρά μας, σημειώνουμε τις ημερομηνίες που μας δόθηκαν και ελπίζουμε να τηρηθούν για να μη χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα…

alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου