6/25/2017

Τα "έξυπνα" σπίτια, έξυπνα χακάρονται...


Picture 
Το hackable σπίτι: Πώς το ήμισυ των έξυπνων συσκευών οικιακής χρήσης είναι ευάλωτες σε επιθέσεις από εγκληματίες μέσω του διαδικτύου, wi-fi ή Bluetooth
 
  • Οι οικογένειες είναι σε κίνδυνο από χάκερ που εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στις συσκευές
  • Οκτώ από τις δεκαπέντε οικιακές συσκευές που δοκιμάστηκαν έδειξαν ευάλωτες στην πειρατεία 
  • CloudPets, έξυπνα παιχνίδια -όπως γάτες, μονόκεροι και αρκούδες- μπορεί να χακαριστούν έτσι ώστε τα παιδιά μας να  λάβουν μηνύματα από αγνώστους
Μια έρευνα  σε 15 συσκευές από την ομάδα καταναλωτών Which? διαπίστωσε ότι... οι οκτώ ήταν ευάλωτες στην πειρατεία μέσω διαδικτύου, Wi-Fi ή σύνδεση Bluetooth.

Αυτό γίνεται καθώς οι κατασκευαστές συνήθως εγκαθιστούν τεχνολογία σε νέα προϊόντα οικιακής χρήσης που επιτρέπει να συνδεθείτε στο «διαδίκτυο των πραγμάτων»,  όρος για συσκευές που μπορεί να πάνε σε απευθείας σύνδεση.

Αυτό τους επιτρέπει να συνδεθούν με smartphones και 'home hubs', όπως το Echo της Amazon, η εικονική βοηθός του Alexa, καθώς και τη συσκευή Αρχική σελίδα της Google.
​Σε μια έκθεση που ονομάζεται The Hackable Home, το Which? δημιούργησε ένα σπίτι με μια σειρά από gadgets και προσέλαβε μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας, την SureCloud, για να το χακάρει.

Ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα των CloudPets είναι ότι έξυπνα παιχνίδια, όπως γάτες, μονόκεροι και αρκούδες αναπαράγουν  τα μηνύματα που αποστέλλονται σε ένα παιδί από την οικογένεια και τους φίλους.

Το Which? δήλωσε: «Με βάση το πρόσφατο δημοσιευμένο ελάττωμα, το SureCloud χάκαρε το παιχνίδι και το έκανε παίζει το δικό τους φωνητικό μήνυμα. Είναι τρομακτικό, γιατί ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για να μιλήσει στα παιδιά από το εξωτερικό περιβάλλον».

Η ομάδα χρησιμοποίησε στη συνέχεια τα κατοικίδια ζώα παιχνίδι, που κοστίζουν μόλις £ 5,99 το καθένα, για να στείλουν εντολές στο σπίτι μέσω του  το Echo της Amazon, χρησιμοποιώντας το σύστημα της «φωνής αγοράς» για παραγγελία φαγητού σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητή.

Alex Neill, του Which?, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα οφέλη που τα έξυπνα gadgets και συσκευές φέρνουν στη ζωή μας. Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιες από αυτές τις συσκευές είναι ευάλωτες και προσφέρουν ελάχιστη ή καμία ασφάλεια».
 
Η κινηματογραφική ταινία «Ι.Τ.»: Η ταινία που αποκαλύπτει πως το «έξυπνο σπίτι» σας μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη!, που παίχτηκε το 2016 με πρωταγωνιστή τον Pierce Brosnan δέχτηκε κρύες κριτικές, γιατί δεν υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες παρότι το θέμα του είναι γύρω από αυτές, τις επιχειρηματικές «καινοτομίες» που ακούμε κάθε μέρα. Είναι μια ταινία που... τσαλακώνει την άψογη εικόνα του Οργουελικού κόσμου που μας προωθούν μέσω της "έξυπνης" τεχνολογίας, για καλά ελεγχόμενους και ηλίθιους πολίτες...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου