6/20/2017

Στην Κομοτηνή ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ


Μπιναλί Γιλντιρίμ


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ έφτασε στην Κομοτηνή λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας. Θα παρακαθίσει σε γεύμα Ιφτάρ στο χωριό Λύκειο, με την φιλοξενία 5.000 ανθρώπων.

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε...
το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλά όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, ενώ μίλησε εντός του χώρου του τεμένους.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Σεμοχα Γιλντιριμ η οποία έφτασε νωρίτερα στην πόλη, παρακολούθησε εκδήλωση της  «τουρκικής νεολαίας» που είχε διοργανωθεί προς τιμής της.
Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σημειώνεται ότι η πλέον γνωστή επίσκεψη Τούρκου κυβερνητικού στελέχους στη Θράκη είναι εκείνη που πραγματοποίησε τον Μάιο του 2004 ο κ. Ταγίπ Ερντογάν ως πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την σύζυγό του, την κα Εμινέ Ερντογάν. Ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε την Ελλάδα και το 2010, δίχως, ωστόσο, να κάνει στάση στη Θράκη.

Η επίσκεψη του 2004 είχε επίκεντρο την Κομοτηνή, στην οποία ήταν παρούσα η ελληνική πολιτεία διά κυβερνητικού επιτελείου (Ευρ. Στυλιανίδης, Ν. Τσιαρτσιώνης κ.ά.) Τον Δεκέμβριο του 2007 επισκέφτηκε την περιοχή και ο υπουργός Εξωτερικών (για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων) Αλί Μπαμπατζάν. Ως υπουργός Εξωτερικών στη Θράκη μετέβη το 2011 και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ιδιωτικές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει η σύζυγος, αλλά και ο γιος του κ. Ερντογάν (2015).

Πηγή φωτογραφίας xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου