5/14/2017

Πόρισμα έως την Παρασκευή για την τραγωδία στο Άδενδρο

Alexpoli.grΤαχύτατη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη υπόσχεται το υπουργείο Υποδομών.

Τρεις νεκροί, τρεις τραυματίες -εκ των οποίων οι... δυο είναι πολυτραυματίες- και τέσσερις σε ελαφρότερη κατάσταση είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ στo Άδενδρο Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, ήδη ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το σχετικό πόρισμα.
Κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, συστάθηκε επιτροπή που μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει το πρώτο πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος.
«Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει» τόνισε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, επιβεβαίωσε πως ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός και ένας ελεγκτής είναι τα τρία θύματα του δυστυχήματος.
Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, εξήγησε πως η επιχείρηση ήταν δύσκολη καθώς «υπήρχε μια άμορφη μάζα σιδερικών», ενώ έμφαση δόθηκε στην ταχύτητα απεγκλωβισμού των τραυματιών.
«Οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού ήταν δύσκολες. Οι εύκολες ήταν κυρίως στα πίσω βαγόνια. Από τη μηχανή απεγκλωβίσαμε νεκρό τον πρώτο μηχανοδηγό και δύο τραυματίες, υπαλλήλους του ΟΣΕ. Από το δεύτερο βαγόνι, που ήταν το κυλικείο ανασύραμε ακόμη ένα νεκρό και άλλους πέντε τραυματίες (σ.σ. στο μεταξύ ο ένας κατέληξε σήμερα)».
Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.
Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει κυριολεκτικά εμβολίσει το κτίριο διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9:40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου